22. elokuuta 2017

Kesähessujen tilinteko - Urheilumuseo renkailla

Urheilumuseo renkailla -näyttelykiertueen tarina tuli päätökseen maanantaina 31.7. klo 19:30, kun näyttelyrekka kaarsi pois viimeiseltä tapahtumapaikaltaan Paavo Nurmen patsaalta Olympiastadionin vierestä. Perävalot katosivat hiljalleen hämärtyvässä Helsingin kesäillassa, kun rekka suuntasi kohti kotiaan ja uusia seikkailuja. Rekalla oli takanaan yhteensä 47 tapahtumapäivää ja 24 eri paikkakuntaa. Ajokilometrejä kiertueen aikana kertyi 6529.

Kiertue starttasi toukokuun puolessa välissä kuun loppuun asti kestäneellä koulukiertueella. Vierailimme kouluissa ympäri Suomea pitäen lyhyitä näyttelykierroksia koululaisille. Kesäkuussa aloitimme kaikille avoimen tapahtumakiertueen, joka kesti aina heinäkuun viimeiseen päivään saakka. Muutamia kiertuepaikkoja mainitaksemme pohjoisin paikkamme oli Kemi ja eteläisin Hanko.

Me kesätyöntekijät, Aksel ja Teemu, olimme rekan mukana melkein kaikissa tapahtumissa ja voimme kertoa Urheilumuseo renkailla-hankkeen olleen menestys. Näyttely sai positiivisen vastaanoton jokaisella paikkakunnalla ja ainoa negatiivinen palaute, jota saimme, oli se, ettemme jääneet tapahtumapaikoille pidemmäksi aikaa. Valitettavasti emme aikataulumme vuoksi voineet vierailla paikkakunnilla muutamaa päivää pidempään. Kaiken kaikkiaan rekassa vieraili näyttelyn aikana reilut 25 000 kävijää, joka on loistava saavutus. Keskiarvona katsottaessa rekassa vieraili päivittäin reilut 500 asiakasta. Parhaana päivänämme rekan ollessa Kalevan Kisoissa Seinäjoella siellä vieraili yli 1700 ihmistä.

Veikkaus toi pajatsonsa terassillemme Porin SuomiAreenassa. Teemu innostui pelaamaan.

Näyttelykiertue oli meille nuorille miehille loistava kokemus. Pääsimme kiertämään ympäri Suomea ja näkemään paikkoja ja tapahtumia, joihin ei muuten välttämättä tulisi mentyä, esimerkkinä Kaustisen moukarikarnevaali ja sen ainutlaatuinen tunnelma. Siellä rekassamme vieraili paikallisia Helsingin olympialaisten soihtuviestiin osallistuneita henkilöitä. Heidän kokemuksensa olympiasoihdun kantamisesta oli hienoa kuultavaa.

Monella paikkakunnalla meitä haastateltiin paikallislehteen ja -radioon. Lisäksi Jyväskylän Neste-rallissa Akselia haastateltiin jopa televisioon! Aurinko seurasi meitä, sillä suurimmalla osalla paikkakunnista se paistoi ja lämpötila nousi 20 asteen paremmalle puolelle. Eritysesti pohjoisenreissun, eli Oulun ja Kemin, jälkeen Helsinkiin palasi päivettyneitä kesätyöntekijöitä.

Aksel paistattelee päivää Kemissä.

Joskus työreissumme olivat melko pitkiä ja meidän täytyi lähteä niille jopa viideltä aamulla. Reissut sujuivat kuitenkin mukavasti, sillä meitä oli mukava porukka. Meidän kesätyöntekijöiden lisäksi mukana matkasi rekkakuskimme Janne, joka kiertueen alusta asti osoittautui mukavaksi ja ahkeraksi kaveriksi. Tapahtumapaikoilla päivämme alkoivat yleensä hotelliaamiaisella, jonka jälkeen suuntasimme laittamaan rekan näyttelykuntoon. Tässä vaiheessa Janne oli jo käynyt avaamassa rekan ja kokoamassa sen ulkoiset osat, kuten esimerkiksi takaterassin, joka aurinkoisilla keleillä osoittautui erittäin hyväksi kahvitaukopaikaksi. Näyttelyn ollessa auki toimimme oppaina ja näyttelyn sulkeuduttua laitoimme yhdessä Jannen kanssa paikat kuntoon seuraavaa aamua varten.

Janne valmiina loppusiivoukseen Loimaalla.
Iltaisin meillä oli yleensä aikaa tutustua kauniisiin suomalaisiin kesäkaupunkeihin, ja niiden ilta-aktiviteetteihin. Seuraavan aamun aikataulusta riippuen tutuiksi saattoivat tulla joko paikalliset lenkkipolut tai terassit.  Hauskaa on ollut!

Terveisin,
kesähessut Aksel ja Teemu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti